Ελληνικό χρώμα θα έχει το ασιατικό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα φιλοξενηθεί στην Αστανά του Καζακστάν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου, αφού παρούσα θα είναι εκεί η ομάδα Γυμναστικής για Όλους του Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου, η οποία δέχθηκε πρόσκληση από τους «οικοδεσπότες» της διοργάνωσης, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ε.Γ.Ο. και την Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής του Καζακστάν.

Η πρώτη κίνηση σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών θα αφορά την παρουσίαση του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους στην ασιατική χώρα, όπου αυτό δεν καλλιεργείται συστηματικά. Συγκεκριμένα, η 14μελής ελληνική ομάδα θα εκτελέσει το πρόγραμμά της στην Τελετή Λήξης του ασιατικού πρωταθλήματος ρυθμικής, την Τρίτη 27 Ιουνίου, κατόπιν σχετικής επιθυμίας των διοργανωτών.

Επιπλέον, η ελληνική ομάδα, που περιλαμβάνει μέλη ηλικίας από 9 έως 40 ετών, με επικεφαλής την προπονήτρια Εμμανουέλα Καραγιώτα, θα πραγματοποιήσει μία θεωρητική παρουσίαση της Γυμναστικής για Όλους το διήμερο 28-29 Ιουνίου, σε γυμναστήριο της Αστανά, όπου αναμένεται να παρευρεθούν προπονητές και προπονήτριες από συλλόγους του Καζακστάν, προκειμένου να εντρυφήσουν στο συγκεκριμένο άθλημα της γυμναστικής, που μπορεί να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Η αποστολή του Γ.Α.Σ. Ειρήνη Περιστερίου θα έχει, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο που λειτουργεί στη Διεθνή Έκθεση “EXPO 2017 Astana” (10 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου) και η οποία περιλαμβάνει έντονο εμπορικό ενδιαφέρον, αλλά και ένα ιδιαίτερα αξιόλογο πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.

Ευχαριστούμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για το άρθρο της.

http://www.ego-gymnastics.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *