Ασφάλεια

Όπως σε κάθε ταξίδι, έτσι και σε αυτό πρώτα απ’ όλα προέχει η ασφάλεια. Γι’ αυτό το λόγο σας παροτρύνουμε να εκδώσετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΚΑ).

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας είναι μια δωρεάν κάρτα που προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία και επείγοντα περιστατικά κατά την προσωρινή διαμονή του ασφαλισμένου σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Η μόνη προϋπόθεση για τη χορήγηση της ΕΚΑΑ είναι η ύπαρξη ενεργής ασφαλιστικής ικανότητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πως μπορώ να εκδώσω την κάρτα;

Η έκδοση της κάρτας γίνεται μέσω του gov.gr και γνωρίζοντας τους κωδικούς Taxis-Net. Όλοι η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και δεν διαρκεί πάνω από 5 λεπτά.

Για την διευκόλυνση σας, σας παρέχουμε ένα γρήγορο οδηγό για να εκδώσετε την κάρτας:

 1. Πατάτε στο “Είσοδος στην υπηρεσία
 2. Έπειτα πατάτε “Συνέχεια στο TAXISNET
 3. Συνδέστε με τους κωδικούς του Άμεσα Ασφαλισμένου
 4. Συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του Άμεσα Ασφαλισμένου και πατάτε “Είσοδος
 5. Αφού μπείτε στην εφαρμογή πατάτε το εικονίδιο “Νέα αίτηση
 6. Έπειτα πατάτε το κουμπί “Επεξεργασία
 7. Στο πεδίο “2.1 Προσδιορίστε τον δικαιοδόχο” επιλέγετε “Εμμεσα Ασφαλισμένος
 8. Άμεσος θα εμφανιστεί το πεδίο 2.2 όπου συμπληρώνεται το ΑΜΚΑ του Εμμεσα Ασφαλισμένου και παρατηρείται ότι συμπληρώνεται αυτόματα τα στοιχεία
 9. Στο πεδίο 3.1 επιλέγετε “Νέα Κάρτα” αν δεν έχετε βγάλει ξανά στο παρελθόν ή “Λήξη Κάρτας” αν έχετε βγάλει ξανά στο παρελθόν
 10. Τέλος πατάτε το κουμπί “Αποθήκευση” και αφού ελέγξετε ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά πατάτε το κουμπί “Υποβολή

Άμεσος μετά την υποβολή μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό. Εφόσον όλα πάνε καλά θα παραλάβετε την κάρτα μέσα σε 5 με 10 εργάσιμες ημέρες στην Διεύθυνση κατοικίας που δηλώσετε στην αίτηση.

Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε Υπολογιστή ή Tablet.

Σημειώσεις

 • Άμεσα Aσφαλισμένος: Γονείς και μη προστατευόμενα μέλη
 • Εμμεσα ασφαλισμένος: Παιδιά και προστατευόμενα μέλη

H EKAA δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα προέλευσης ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων.

Αν χρειάζεστε βοήθεια επικοινωνήστε με την Κυρία Εμμανουέλα ή με τονΠαναγιώτη μέσα από τα ομαδικά μας κανάλια στο messenger ή στο Viber